Thea van Dijk Gallery

Thea van Dijk schildert portretten; uit eigen inspiratie of in opdracht. Thea schildert met Oost-Indische inkt op een heel minimalistische manier. Zij heeft het vermogen om in haar werk de ziel van de mens te laten zien. “De kunst van het weglaten’ is haar lijfspreuk. Alleen de essentie van de mens, met name de ogen, maken de portretschilderijen zo bijzonder. ‘In de ogen zie ik alles; liefde, verlangen, kracht, kwetsbaarheid, de essentie, de ziel. De essentie benadruk ik altijd in mijn werken. Belijningen en details van het gezicht laat ik vaak achterwege. Je ogen zien de belijning niet, maar je geest wel. De geest vult deze zelf in, daar verwonder ik mij nog steeds over. Het is magisch en de kunst om met zo min mogelijk penseelstreken dit steeds weer te bereiken.’ Dat is de kracht van haar werk.

Op deze wijze schildert Thea prachtige portretten op grote doeken, zoals geen andere kunstenaar dat doet. Dit betreft powerful people, zoals Brigitte Bardot, Marilyn Monroe en Sophia Loren, maar ook dierbaren en geliefden. Ook Willeke van Ammelrooy, Addy van den Krommenacker en de heuze James Bondgirl van Skyfall Tonia Sotiropoulou heeft ze in haar bekende signatuur in opdracht mogen portretteren. Thea is ook niet onopgemerkt gebleven, na onder andere drie keer op de Masters of LXRY te hebben gestaan en al verschillende malen op RTL4 televisie te zijn geweest.

Thea’s werk heeft ook een bijzondere maatschappelijke impact:
‘Ik zoek die ene blik die mij raakt, waar ik in iemands ziel kan kijken. Ik geloof in de authentieke kracht van de vrouw; de powervrouw. Heel bijzonder is dat ik de laatste maanden vooral opdrachten heb ontvangen van ouders die hun dochter op tragische wijze hebben verloren. Dat kan geen toeval zijn. Stuk voor stuk prachtige jonge powervrouwen, die in de bloei van hun leven stonden mocht ik op doek vereeuwigen en daar ben ik nu nog steeds mee bezig. Dat haar stukje ziel voort mag blijven bestaan op doek, dat heeft zo’n impact. Het is daarom ook heel spannend en een emotioneel moment om mijn werk aan de ouders te onthullen. Maar de liefde en dankbaarheid die ik ervoor terugkrijg, geven mij de energie en de kracht om dit kunnen en mogen doen.’

Stand nummer
46

E-mail
info@theavandijkgallery.com

Website
Thea van Dijk Gallery

Adres
Zevenhuizerlaan 50
1851 MX Heiloo
Telefoon: 072 – 5623801 óf 06 – 36304626